Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Zaprti v enem prostoru, so apostoli verjetno šli drug drugemu na živce. Zrak v prostoru je bil slab. Razjedal jih je »moralni maček«, saj so v trpljenju Jezusa zapustili in se poskrili. Bili so razočarani, ker so bile njihove predstave o Jezusu in sanje o Božjem kraljestvu porušene. Bilo jih je strah za lastna življenja in prihodnost. Bali so se preganjanja, mučenja in zasmehovanja.

Vstali Jezus je vedel, kje se njegovi učenci skrivajo. Tudi mi smo pogosto v raznih izolacijah, skrivališčih, karantenah in ječah. Ne le zaradi virusov. Morda smo ujetniki virtualnega sveta, ujetniki raznih strahov, ujetniki zamer, ideologij, iluzij… Jezus ve, kje se skrivamo. Ve tudi za to,  kaj se skriva v naših srcih. Tudi v naše karantene in ječe, če dovolimo, vstopa pri zapahnjenih vratih, v brezizhodnih situacijah.

Faustini Kowalski, glasnici Božjega usmiljenja, se je Usmiljeni Jezus prvič prikazal 22.2. 1931. Leta 2000 jo je sv. Janez Pavel II razglasil za svetnico, istočasno pa je Beli nedelji dodelil ime Nedelja Božjega usmiljenja, kar jev popolnem soglasju z odlomkom evangelija, ki ga beremo na 2. velikonočno nedeljo. Jezus sporoča tudi danes: Mir z vami! Ne bojte se! Prejmite odpuščanje! Odpuščajte! Prejmite Svetega Duha! Oznanjajte Evangelij!

Sveti Duh je Duh Ljubezni. V nas deluje, ko si prizadevamo za dobro in premagujemo zlo v sebi in svetu. Ne le kristjani, vabljeni vsi ljudje dobre volje!

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: