Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

”Veruješ v Sina človekovega?”

”Kdo je to, Gospod, da bi veroval vanj?” (Jn 9,35)

Kristus prihaja očistit naše oči, da spregledamo in vidimo v Božji luči.

Blagoslovljena Luč!

Kristus je Luč, ki nam omogoča, da spregledamo in vidimo.  Soočamo se s temo, ki je zunaj nas, pa tudi temo v nas. Koliko gorja na svetu povzročamo ljudje sami? Vojne, bolezni, lakote, pekel v družinah… Zakaj? V Evangeliju slepec, ki je spregledal ne kriči: ”vidim, vidim!”, marveč: ”Verujem, Gospod!” (Prim Jn 9, 38). Verjeti pomeni zaupati znamenjem nebeškega kraljestva. Vera osvetljuje našo pot, rešuje naša življenja iz predelov teme in senc. Kdor veruje v Kristusa je sin luči.

Bog gleda v srce

Pismouki in farizeji so bili izobraženi, slepec pa je bil slep in nepismen, ni vedel kaj je Sveto pismo, ni ločeval med črnim in belim. Človek gleda na to, kar je zunaj, kar je vidno; prevzame ga velikost, moč, bogastvo, lepota, mladost, uspešnost, slava… Bog gleda na srce in se zavzema tudi za tiste, ki niso »blagrovani«, tudi za grešnike – zavzema se za vsakega človeka, za nas.

Contra factum non valet argumentum

Proti dejstvu ne pomagajo nobeni dokazi! Na koncu zmaga Resnica. Smo pripravljeni spregledati? Zakaj ideologije utemeljujejo in razlagajo laži? Npr. dogaja se očitna krivica in norost, mediji pa trobijo, da gre za velike pridobitve. Smo pripravljeni sprejeti resnico in zanjo kaj narediti? Smo senzibilni in pismeni za zadeve srca? 

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: