Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Kristjani verujemo v Sveto Trojico, v enega Boga v treh osebah, ki je ustvaril vidni in nevidni svet, sam pa je bitje brez začetka in konca.  Njegova vizija, strategija in motivacija je ljubezen. Sveta Trojica je zgled ljubezni v katero smo poklicani. Kdor je našel Boga je našel vse drugo: samega sebe, smisel in srečo. Žal so podobe Svete Trojice med nami pogosto zamazane z blatom, poškodovane ali celo razbite. Kako jih očistiti, obnoviti, popraviti in narediti nove?

Najlepša podoba – človeški odsev sv. Trojice je lahko človeška družina. V družini skupaj bivajo ljudje različnih spolov in starosti. Trudijo se živeti ljubezen v različnosti. Kot so osebe Svete Trojice med seboj različne, tako se med seboj razlikujejo družinski člani. Kot je Bog eden, je tudi družina, sestavljena iz mnogih članov, ena.

Podoba Svete Trojice je lahko župnija, ki jo sestavljajo otroci, starši, mladi, odrasli, starejši;  župljani, ki čutijo  in intenzivno živijo poslanstvo na področju karitativnega delovanja, oznanjevanja in liturgije; skupine, ki pripadajo raznim duhovnim gibanjem; ostareli in bolni, ki ne morejo več obiskovati svete maše…

Podoba Svete Trojice je lahko tudi celotno človeštvo. Ljudje se med seboj razlikujemo po barvi kože, pripadamo različnim narodom, ljudstvom in kulturam. Toda vsi smo ljudje, vsak človek ima svoje človeško dostojanstvo, vsi smo ustvarjeni po Božji podobi, po podobi Svete Trojice. 

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: