Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Jezus je Dobri, oziroma Lepi Pastir.

Z ovcami je možno tudi manipulirati in jih izkoriščati. To počnejo tatovi, roparji in kriminalci. Znano je, da veliki diktatorji sami izjavljajo, kako je ljudstvo neumno in se hvalijo, kako so ga prinesli okoli.

Je tako vladanje res uspeh? Za ljudstvo gotovo ne. Kaj pa za zmagovalce? Jim njihovo početje res prinaša srečo?

Jezus se saducejem in farizejem ni bal povedati, da so tatovi, roparji, pastirji najemniki, ki bežijo, ko se pojavi nevarnost in ovce brezvestno prepustijo morilcem.

Noben vladar tega sveta Jezusa ne more preseči, če hoče ljudstvu dobro, pa mu lahko postaja podoben. Jezus je Vladar Vesoljstva, Vladar vseh časov, Vladar nebes in zemlje, Vsevladar, Pantokrator. Kliče. Ima lep, prepoznaven, prijateljski glas. Iz njegovega glasu spoznamo, da nam je naklonjen. Hodi prvi, pred ovcami in kaže pot. Ni tisti, ki s palico ovce pretepa in preganja. Vabi s svojim zgledom. Ovce mu zaupajo. Palico ima zato, da z njo ščiti ovce pred volkovi. Je »Odprta Vrata«. Za ovce ni zid, bodeča žica, ječa. Je vhod v Božje Kraljestvo. Odpira nam pot v Prihodnost, Neskončnost. Osvobaja nas hoje v začaranem krogu. Svoje ovce pozna in kliče po imenu, vodi jih ven iz sužnosti. Noče nas imeti v koncentracijskih taboriščih. Noče, da naš odnos z njim temelji na strahu. Bog je za nas to, kar je pomlad za rastline.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: