Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Veselite se! Gospod je blizu!

Jezus je bil drugačen Mesija, kot ga je pričakoval Janez Krstnik, zato je le ta začel vanj dvomiti. Tudi mi nismo vedno povsem prepričani v to, kar pravi naša vera. Daleč od pravega veselja, prežeti z žalostjo, se pogosto odločamo za kulturo smrti, svojo praznino skušamo zapolniti z nadomestki, ki nas ne morejo osrečiti.

Naj vzcveti puščava!

Posledice veselega oznanila, če ga vzamemo zares, so:  »Slepi spregledujejo, hromi hodijo, gobavi so očiščeni, gluhi slišijo, mrtvi so obujeni, ubogim se oznanja evangelij (Prim. Mt 11,5). Gospod prinaša življenje, ozdravlja, daje rodovitnost. Jezus prihaja, da nam pomaga razviti naše sposobnost za ljubezen, da postajamo  katedrale ljubezni. Pravi: »Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal« (Prim. Jn 14,12).

Najpomembnejše? Zakaj je danes na svetu toliko žalosti, črnogledosti, zasvojenosti, nasilja…? Poudarja se, da je za srečo v življenju  najpomembnejše delo in kariera… Pozabljamo pa na pomen vere, čiste vesti, družine… V kako velikih in grozljivih zablodah živimo! Kristus prihaja, da nas osvobodi in reši slepote!

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: