Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Prestrašeni, zaprti, zaklenjeni, obupani

Kljub temu, da je bil grob prazen, da se je Jezus prikazal Mariji Magdaleni, ženam…

Strah vodi v nasilje proti sebi in drugim, povzroča vojne, je temelj manipulacij, krivic, zatiranja.

Zaklenjena vrata niso ovira

Jezus je prisoten; sedaj in tu; podobno kot zrak, ki ga ne vidimo, a ga dihamo; kot ljubezen med nami, ki jo doživljamo, kot veselje, ki ga čutimo. Jezus apostolov ni okregal, ker so ga zatajili, ob njegovi aretaciji zbežali in se skrili, dvomili, obupovali… Njegov pozdrav je: »Mir vam bodi!« Ne vabi nas k slepi pokorščini in takojšnjemu soglašanju! Ta pristop osvobaja v nas izjemne energije!

Zdravniki duš

»Prejmite Svetega Duha! Katerim grehe odpustite so jim odpuščeni!« (Jn 20, 23). To poslanstvo lahko opravljamo v moči Svetega Duha, ki je duh ljubezni. Le v moči Ljubezni lahko odpuščamo in ozdravljamo. Ne gre le za odpuščanje grehov pri zakramentu spovedi; Jezusovo poslanstvo je namenjeno vsem. Vsi smo poklicani, da odpuščamo, smo usmiljeni, premagujemo zlo in po naročilu Fatimske Matere Božje molimo za grešnike.

Vrelec vseh milosti

Jezus se je prikazal Faustini 22. 2. 1931. »Hči povej, da sem ljubezen in poosebljeno usmiljenje«. Jezus se ji je prikazal v beli obleki, z desno roko blagoslavlja, levo roko drži na prsih iz katerih izhajata dva snopa žarkov; rdeči in svetlomodri. Lahko Usmiljenje nadomestijo roboti, ki diagnosticirajo vse naše bolezni, vedo za vse naše grehe, nam povedo koliko žvljenja imamo še na razpolago…? Bo krščanstvo, pa tudi marksizem in socializem  nadomestila nova tehnološka religija, ki bo reševala kaos posthumane družbe, ki temelji na »človeko-bogu«? »O Jezus, odpusti nam naše grehe, obvaruj nas peklenskega ognja, privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja«.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: