Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Nedelja blagrov

Kdo je blažen? Kdo je srečen? Kdo je svetnik? Komu gre zares dobro? So blaženi tisti, ki jih blagruje današnji svet? Katera merila uporabljamo za merjenje blaženosti? 

Osrednje sporočilo blagrov

Kdor je bolan, v zaporu,ujetnik, preganjan zaradi vere, žalosten zaradi krivic, na smrtni postelji in ne nazadnje, kdor je velik grešnik, ni zaradi tega nujno nesrečen. Bog podarja veselje vsem, ki se trudijo za ljubezen, ki so odprti Božjo za milost in usmiljenje, ki niso navezani na stvari in svoje uspehe, ki se zavedajo svoje majhnosti, ki so zazrti v prihodnost in hrepenijo po nebesih, po pristnih medsebojnih odnosih…

Nasprotje blaženosti je gorje in žalost

Gorje podivjanim egoistom. Gorje tistim, ki izkoriščajo druge in se jim posmehujejo. Gorje tistim, ki skrbijo le za svoje telo, za čistost in zdravje duše pa jim ni mar. Gorje tistim, ki lažejo, zavajajo in manipulirajo. Gorje tistim, ki kopičijo nepotrebne stvari. Ti ljudje strašno trpijo in doživljajo peklenske muke. So veliki reveži in duhovni bolniki, na poti v večno pogubljenje. Gospod, privedi v nebesa vse duše, posebno še tiste, ki so najbolj potrebne tvojega usmiljenja!

Vabilo k premisleku

Smo kot amfore; lahko se napolnimo z lepoto in milostjo Boga ali pa z zlom. Nebesa ali pa pekel vstopajo v nas že danes, že na tem svetu. Jezus nam pomaga iskati srečo in razvijati sposobnosti, ki so potrebne pri odkrivanju svetosti.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: