Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Vse teče

Vse se spreminja, je v nastajanju, rojevanju. Ne moremo zaustaviti časa. Nič na tem svetu nam ne more dati dokončne varnosti, na nič se ne moremo oprijeti. Na tem svetu ni varnega zatočišča.

Dvigni glavo!

Glej Gospoda, ki prihaja! Bodi usmerjen k dokončnemu cilju! Spominjaj se prihodnosti. Če ni zadnjega cilja – kaj ostane?  Prizadevanje za dobro počutje, lagodno življenje, potratnost, hlastanje za…? Poleg tega pa tudi naveličanost, žalost, jeza, razburjenje, čustveni stresi…

Pričakuj!

Vse in takoj? V življenju je potrebno znati tudi čakati. Najlepše in najpomembnejše stvari zahtevajo prizadevanje in potrpežljivo čakanje. Živimo v času nosečnosti. Ne zaustavljamo se pri sedanjem, ampak glejmo naprej, spominjajmo se prihodnosti.

Čuj!

Čisto glavo ima, kdor se ni prenajedel in opil. Nasprotje treznosti in čuječnosti je preobremenjenost, obteženost. Ne gre le za pijanost od alkohola, temveč tudi za pijanost in zasvojenost z delom, sovraštvom, pretirano zaskrbljenostjo…Obhajanje zakramentov, molitev, premislek o svojem življenju, post in odpovedi ter dobra dela nam zagotavljajo, da bomo zares doživeli praznik Jezusovega rojstva.

Gospod prihaja v hlev, na betlehemske poljane

Človeške obljube so velikokrat zelo velike, a zavajajoče. Božja obljuba ne razočara. Bog svoje obljube uresničuje. V ponižnosti in revščini. Sredi stisk, trpljenja, bolezni, vojn…

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: