Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Duhovne in naravne zakonitosti sovpadajo

Vsak poganjek je znamenje, da življenje zmaguje nad smrtjo. Če sadimo krompir, bomo jeseni pobirali krompir; če sadimo zelje, bomo pobirali zelje. Če sadimo in sejemo ljubezen, bomo želi ljubezen; če sejemo sovraštvo in bomo tudi zadnji trenutek zavrnili Usmiljenje, bomo živeli v večnem sovraštvu in preziru. Gospod, usmili se nas!

Izogibajmo se razsvetljenskega idealizma in spiritualizacije krščanstva! Bog se je učlovečil!

Idealizem je protikrščanska in zgrešena filozofija, ki vodi v totalitarizme. Jezus nas spodbuja, da se učimo od smokvinega drevesa, da se zavedamo problemov, priznavamo svoje rane, upoštevamo naravne danosti…

Se bomo predali strahu, paniki, grozi in obupu?

»Sonce bo otemnelo, zvezde bodo padale…« Trenutno na svetu poteka 35 vojn, zaradi epidemije živimo v težkih časih, dogajajo se migracije, veliko je konfliktov… Že večkrat so razni vedeževalci napovedali konec sveta, a se to ni zgodilo. V resnici nihče ne ve kdaj bo »konec« – za nas kristjane dovršitev sveta. Kaj je veselo oznanilo apokaliptičnega evangeljskega odlomka? Jezus nam zagotavlja, da je v težkih trenutkih z nami.

Nismo ustvarjeni za konec, temveč za cilj

Biti ustvarjeni za konec bi pomenilo, da bomo izginili, izničeni, da nas ne bo več. Biti ustvarjeni za cilj pa pomeni, da potujemo, se razvijamo, postajamo vedno bolj popolni.

Veselo oznanilo današnje nedelje je: smrt, katastrofe, trpljenje, nerazumevanje, krivice, zaničevanja, preganjanja in neuspehi, niso zadnje v življenju; to ni  dokončno! Krščanski pogled na prihodnost ni izničenje in brezosebnost, temveč dovršitev sveta, očiščenje naših odnosov, nebeška gostija, življenje v polnosti ljubezni.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: