Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Mt 22, 34–40


KDOR GOREČE LJUBI BLIŽNJEGA, GOREČE LJUBI BOGA


Ljubezen do Boga in do bližnjega je postala osrednja zapoved, bistvo Jezusovega nauka in krščanstva.
Zapoved ljubezni je Kristus pred svojimi učenci večkrat poudarjal, da bi jim to bistveno novozavezno oznanilo zapisal globoko v srce.
Več kot dvajset stoletij krščanstva priča o čudovitih delih ljubezni. Nepretrgan niz duhovnih in telesnih del se blešči pred našimi očmi in nas spodbuja, da bi tudi mi v našem mrzlem, od sovraštva razklanem veku, spolnili svojo dolžnost žive krščanske ljubezni. Zapišimo si z velikimi in neizbrisnimi črkami v svoj delovni program: Vsaj eno dobro delo vsak dan!
Iz čiste ljubezni storjena dobra dela so in ostanejo naša edina tolažba za tisti veliki dan, ki mora priti in se mu nihče ne bo izognil. Le dejanska ljubezen do Kristusa, to se pravi do vseh njegovih bratov in sestra, pa naj so sami po sebi našemu srcu blizu ali daleč, nas bo privedla na Kristusovo desnico, v večno Ljubezen samo.

Da, ljubezen je tista, ki vliva zaupanje v srce in z zaupanjem mir in srečo.

Obletnica posvetitve cerkve – žegnanjska nedelja


V Cerkvi na Slovenskem v nedeljo, 25. oktobra 2020, obhajamo žegnanjsko nedeljo.

Posvečena cerkev obhaja pravo obletnico posvetitve na sam dan posvetitve oz. na nedeljo prej ali pozneje.
Tiste cerkve, ki obletnice posvetitve ne poznajo, obhajajo obletnico posvetitve v nedeljo pred praznikom vseh svetih, torej na žegnanjsko nedeljo.
Cerkve so sveti prostori, saj smo tu priče Jezusovemu darovanju pri sveti maši. Tu prejemamo Jezusa v sveti evharistiji. V cerkvi je podeljenih večina zakramentov.
Zahvalimo se torej danes Bogu za našo cerkev, kjer se lahko srečujemo z njim.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: