Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Mt 22, 15–21

DATI VSAKEMU, KAR MU PRIPADA 

Ni Jezus tisti, ki se mora odločati, marveč ljudje se moramo vprašati, koliko in kaj pripada Bogu in kaj pripada po pravičnosti človeku in družbi.

Ko premislimo, kaj pripada človeku, ne gre samo za to, da mu pripadajo državljanstvo, osebna izkaznica, zdravstveno varstvo, plačevanje davkov za skupne družbene potrebe in drugo.  Ni pa to edino in vse. Tukaj gre tudi za človeško dostojanstvo; gre za Božjo podobo v vsakem človeku. Torej gre za bratstvo, za odnos do sočloveka.

»Dajte Bogu, kar je božjega.« Ustvarjeni smo po Božji podobi, torej pripadamo Bogu. Bogu pripada naš obisk svete maše, kjer se povežemo kot bratje in sestre v božje občestvo.

Bogu pripada naše življenje, moč, razumnost, sposobnosti in talenti.

Vsako jutro začnimo dan s prošnjo: »Gospod Bog, današnji dan in vse, kar mi bo prinesel, izročam tebi. Pomagaj mi, da ga bom dostojno živel, da ga bom lahko zvečer izročil v tvoje roke, tebi v čast in hvalo.«

Misijonska nedelja

Širše gledano smo prav vsi misijonarji. Vsak kristjan ima svoje poslanstvo. Poslani pa smo na podlagi klica, ki vznika globoko v notranjosti vsakega izmed nas. Papež Frančišek zato poudarja, da so misijoni prvenstveno notranja stvar. Verni laiki, ki tvorimo veliko večino božjega ljudstva, imamo zato pri poslanstvu oznanjevanja evangelija nenadomestljivo vlogo, saj preko nas neverujoči in drugače verujoči pridejo v prvi stik s Cerkvijo in evangelijem Jezusa Kristusa.

Najboljši misijonarji smo torej takrat, kadar med nami vlada duh bratstva in ljubezni. Zagotovo pa je eden od izrazov ljubezni tudi solidarnost. Vaš dar bo po namenu Papeških misijonskih družb šel za potrebe v misijonskih deželah, ki jih je ta pandemija še toliko bolj prizadela.
Najlepša hvala za izkazano dobroto.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: