Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

ZA NAS JE PRIPRAVLJENA SVATBA  Mt 22, 1–14

Da zavrneš vabilo na svatbo, mora iti res nekaj hudo narobe. Da namreč to znamenje, s katerim nekomu dokažemo svojo naklonjenost in mu pokažemo, kako pomemben nam je, razumeš kot nekaj slabega. Verjetno je kaj takega mogoče samo, če gostitelja res ne maraš, ali še bolje, če mu ne verjameš, da gre za gostijo in praznovanje, če meniš, da je svatba samo nekaj, za kar ti bo nekoč izstavljen zasoljen račun.
Današnji evangelij nam govori, kako Bog kot kralj vabi ljudi na svatbo svojega sina in vsi povabljenci se opravičijo temu vabilu iz različnih razlogov. V njihovih očeh je vse drugo bolj pomembno.

Kaj je svatba, na katero smo povabljeni?
Nedvomno Cerkev, znamenje božjega kraljestva tu na zemlji. Povabljeni, da se veselimo tega daru: daru zakramentov, božje besede in daru občestva. Pa smo resnično veseli tega povabila.
Bog nas vabi, da se vabilu odzovemo. Še več, vabi nas, da pritegnejo na svatbo množice na razpotju. Če bomo sami prepričani v lepoto svatbe, bo naše povabilo prepričljivo. Misijonarji za življenje

Širjenje nove kulture življenja, kot jo je imenoval Janez Pavel II. , je poslan-stvo gibanja za življenje, ki je nastalo kot odgovor na razmah pravice do splava. Najbolj razširjeno je v ZDA.
Slovenski prostor je še daleč od javnega zagovarjanja zaščite življenja. Prav kristjani smo prvi poklicani, da se zavzemamo za življenje.  Splav kot umetna prekinitev nosečnosti in končanje življenja je močno zarezal v našo kulturo.
Papež Frančišek je dejal, da splav ni nikoli odgovor, ki ga iščejo ženske in družine. Potrebno je družinam pomagati sprejeti, objeti in ljubiti nerojene otroke. Jezus je rekel: »Kdor sprejme otroka v mojem imenu, mene sprejme, in kdor mene sprejme, sprejme tistega, ki me je poslal.« Nosečnice v stiski se po pomoč lahko zatečejo v Zavod Živim, kjer nudijo svetovanja, terapije, strokovne pogovore, delavnice za nosečnice, spremstvo ob pripravi na oddajo v posvojitev ter vključitev v program PreŽIVIM.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: