Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Razlikovanje med brezciljnimi potovanji in resničnim potovanjem   

»Oče, hočem, naj bodo tudi ti, ki si mi jih dal, z menoj tam, kjer sem jaz« (Jn 18, 24)

Je svoboda brez cilja in modrosti res svoboda? Današnjo situacijo človeštva bi lahko primerjali ladji, ki se je potapljala, kuhar pa je med potapljanjem na krovu razlagal, kaj bo za kosilo. Kaj vse hoče biti danes pomembno! Potrošniška družba hoče, da je človek potrošnik in ne razmišlja s svojo glavo. Koliko strahov, depresije in obupa! Strah pred tem, da umremo zaradi virusov, strah pred atomsko vojno, strah pred lakoto… Vsa ta vprašanja so pomembna, a ne največja. Najpomembnejše vprašanje, ki je v prevladujočih medijih zamolčano, je vprašanje večnega življenja. Najbolj nas bi moralo biti strah, da pridemo v pekel in bomo pogubljeni.  »Glej, pridem kmalu in z mano pride moje plačilo, da povrnem vsakomur po njegovem delu” (Raz, 22,12).

Brez večnosti, ne bi bilo sedanjosti

Svobodo lahko uporabimo za to, da gradimo hišo življenja na pesku. To je odločitev za žalost, depresijo, nasilje, poraz in pogubljenje. Toda zakaj svobode ne bi uresničili tako, da se zavestno odločimo za gradnjo na Skali. Kljub svoji majhnosti se lahko odločimo za življenje v Bogu in se vsaki dan znova zavedamo, da smo na poti v večnost. Izkušnje kažejo, da so taki ljudje veseli, polni upanja in rodovitni v dobrih delih; kljub vsem težavam, nesrečam, boleznim, preganjanjem…

Zaključujemo Mariji posvečeni mesec maj. Svobodno se lahko odločimo, da ji sledimo. Koliko veselja in sreče prinese takšna odločitev posameznikom in celotni skupnosti.  Naša Mati Marija nas zanesljivo vodi v nebesa, saj smo njeni otroci.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: