Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Kot Elija in Elizej tudi Jezus ni poslan le za nekatere izbrance

Jezus je Luč sveta. Sonce sveti vsem ljudem, vernim in nevernim, svetim in grešnim. Jezus, ki je umrl in vstal od mrtvih, deluje po Svetem Duhu in se neprestano razodeva svetu tudi danes. Na svet ni prišel zaradi sebe.

Kristjani nismo kristjani le zaradi sebe, smo tudi luč za druge. Zato se svoje vere ne bi smeli sramovati in jo skrivati.

Razlogi za zavrnitev Jezusa

“Jezus ni tak, kot ga pričakujemo mi. Ni dovolj resen. Ne ustreza kriterijem voditelja. Je premalo zabaven in očarljiv. Njegovega nauka ni mogoče živeti”.

Če so v nas taki in podobni predsodki, nam je Jezus v napoto, bi rajši videli, da ga ne bi bilo, ga želimo odpraviti iz svojega življenja.

Zmotno razumevanje Boga

Zmota o Bogu je med vsemi zmotami največja zmota. Če se motimo o Bogu, imamo napačne predstave o vsem: o življenju, o smrti, o sreči, o trpljenju, o religiji, o ekonomiji, o politiki, o družini… Npr., danes se veliko govori o uspešnosti in karieri. Jezus pa se zavzema za uboge, grešnike, zatirane in neuspešne!

Mnogi, ki so se odločili za kariero, so zanemarili vsa druga področja življenja na katerih so v resnici zelo neuspešni. Jezus nas vabi, da se odpremo Veselemu oznanilu tam kjer smo in nas kliče take, kot trenutno smo. Aleluja!

Svečnica

Sveča je simbol Jezusa, ki je nebeška luč. Razsvetljuje temo našega duha in nam omogoča, da smo otroci luči. Ko je Jezus stopil v tempelj je le postal ta zares pravo svetišče; ko sprejemamo Jezusa, postajamo…. 

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: