Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Eno ti manjka

Brez Boga manjka vse. Če številu milijon odstranimo enko na začetku, ostanejo le ničle. Bogati mladenič je odšel žalosten, kljub temu, da je izpolnjeval zapovedi. 

Največje bogastvo je modrost. Materialno bogastvo, telesno zdravje… ni največje bogastvo. Največje bogastvo je življenje v Božji milosti, so dobri odnosi, prijateljstvo, ljubezen, družina. Še nismo siti vseh receptov in nakladanj  o avtomobilih, modi, pralnih praških…?Koliko stane “kilogram “ zdrave pameti? Ljudje smo se navadili, da kupujemo v trgovinah. Toda v trgovini ne moremo kupiti vseh stvari. Zaradi tega, ker v trgovini ne moremo kupiti prijateljev, ne bomo več gojili prijateljstva?

Nesmiselno je razpravljati, kako bi bilo na zemlji, če ne bi bilo sonca, ker naš planet sploh ne bi obstajal. V primeru, da bi sonce na kakršnikoli način zakrili pa bi bila na zemlji tema, rastline ne bi rasle, vsa živa bitja bi pomrla. Živimo v zgodovinskem obdobju, ko človeštvo gradi civilizacijo brez Boga. Če ni Boga, ni odpuščanja in večnega življenja, moralne zapovedi nimajo smisla, in vsakdo dela kar se mu zljubi. Pravzaprav to zadnje ne drži: delati mora to, kar ukažejo tisti, ki so se postavili na mesto Boga in mislijo, da imajo totalno oblast. Kam to vodi? Živimo v času težkih preizkušenj. Titanik se je, čeprav je bil mogočen, potopil. Civilizacija brez Boga bo propadla. Živimo v vedno večjem peklu, v času stiske in preizkušnje. Prihaja čas radikalnega preobrata, čas osvoboditve, čas propada lažnih religij in čas Božje zmage. Zmage pa ni brez boja in žrtev!

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: