Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Krivični sodnik

Zanj je značilno, da se ne boji Boga. Zaveda se, da je krivičen. Ne zanima ga pravičnost, temveč njegove koristi.

Moč vdove

V evangeliju omenjena vdova doživlja krivico. Sodnika ne prosi miloščine, ampak to, kar ji pripada. Zaveda se, da je sodnik krivičen in je ona zanj le smet. Kljub temu nadaljuje s prošnjami. V sebi ima jasen cilj. Ve, kaj hoče doseči. Krivični sodnik jo doživlja kot sitno in nadležno žensko, ki mu greni življenje. Zaradi tega, ker sodnik išče osebne koristi in hoče imeti mir – ne zaradi pravičnosti – razsodi njej v prid. Morda je popustil tudi zato, ker se je bal za svoj ugled.

Naše prizadevanje za rast Božjega kraljestva

Pomembno je, da nismo pasivni in vztrajamo; da si prizadevamo za pravičnost… Nebeški Oče je drugačen od krivičnega sodnika!

Zapustiti moramo miselni vzorec: »Jaz molim, prosim, se postim…, Bog mi da« in sprejeti Jezusov izziv: »Me ljubiš? Hočeš biti z mano?  Si moj prijatelj ali ne?«

»Bo Sin človekov, ko se vrne ob dovršitvi sveta, našel vero na svetu?«Ne gre v prvi vrsti za vprašanje o tem ali bodo na svetu še cerkve, duhovniki, krščeni ljudje… Temeljno vprašanje je: Bomo sprejeli Jezusa? Sprejemamo Jezusa v tem trenutku?

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: