Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Sodobne preobrazbe

Vse ideologije tega sveta hočejo roditi »novega človeka« in pri tem imitirajo Jezusa Kristusa in apostola Pavla, ki govorita o potrebi, da se človek rodi v duhu in resnici. Današnji »dušebrižniki« nam tranzicijo vsiljujejo in z nami manipulirajo. »Avantgarda«, ki si domišlja, da dirigira prihodnost, nas hoče narediti za sužnje, ki ne bi vedeli, da so sužnji.

Spreminjanje pomena besed

Za učinkovito manipulacijo, indoktrinacijo, kolonizacijo naših možganov in diktaturo, avantgarda spreminja jezik. Npr. besede »kapitalizem« ne bi smeli enačiti s potrošništvom, hedonizmom, narcisoidnostjo, seksualno razpuščenostjo in permisivnostjo. Ko se govori o »digitalni tranziciji«, gre v resnici za »človeško tranzicijo«… »Nacionalni državi« se pripisuje pripisati ksenofobnost in nacionalizem… Zakaj bi sploh še potrebovali države, če celemu svetu lahko z lahkoto vlada peščica izbrancev, ki so se postavili v vlogo Boga?

Novo rojstvo v Kristusu

Kristjani smo povabljeni, da v Kristusovi luči razmišljamo o odnosu do privatne lastnine, o zdravem načinu življenja, preživljanja noči, o pomenu družinskega življenja… Za nas je edina smiselna »tranzicija«, vrnitev h Kristusu.

Hoditi z Jezusom pomeni imeti v sebi Njegovo mišljenje, želje, čustva in sanje. Evangelij današnje nedelje govori o Jakobu in Janezu, ki sta hotela uničiti samarijansko vas, ker ni sprejela Jezusa. Danes bi verjetno predlagala, da se na Samarijo vrže atomsko bombo. Jezus je ta predlog zavrnil. Zaščitil je vas, ki ga ni sprejela. To pa ne pomeni, da se je odpovedal sam sebi. Sam sebi je ostal zvest tudi z zavrnitvijo predloga apostola Jakoba in Janeza, ki sta predlagala maščevanje. V nastali situaciji je odločil: «Pojdimo v drugo vas!».

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: