Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Praznik Marijinega vnebovzetja je praznik Marijine ponižnosti

Krščanski realizem pravi, da smo ljudje podvrženi zlu. Hudič neprestano hodi okoli in išče koga bo požrl. Zmaj, Zver in hudobni duhovi, ki so neposlušni Bogu nas vodijo v napuh in upor proti Bogu. Kakšno nasprotje Zla je Marija! Ponižna! Poslušna Bogu!  Zvesta Jezusu tudi pod križem. Po Jezusovem naročilu naša Mati. Ponižna tudi kot Kraljica v nebesih!

Neprestani duhovni boj

Športniki in glasbeniki trenirajo in vadijo za svoje nastope. Pripravljajo se tudi čustveno in duhovno. Za »vsakdanje stvari«, kot so družinsko življenje, bolezen, trpljenje, smrt, pa morda rečemo: “Bo že kako šlo«. Npr. tečaj priprave na zakon  je zelo minimalistična priprava na skupno življenje. V bistvu bi morala ta priprava potekati z vzgojo od rojstva naprej. Vzgoja, ki vse dopušča, ki se ne zmeni za človeka, takega kot je v svoji resnični naravi, ampak računa, da bo vse potekalo po “mehanizmu dobrote”, ne pripelje daleč. Vsak dan znova si je potrebno prizadevati za doslednost, odgovornost, solidarnost in resnico.

Bistvo življenja

Krščanstvo ni filozofski sistem, nauk, logika, izdelek človeškega razuma. Jezus pravi: ” Jaz sem z vami vse dni do konca sveta” (Mt 28,20). Z nami je tudi Marija, naša Mati, Vnebovzeta. Ljudje postanemo zares ljudje, ko zaznamo, da smo ljubljeni. Ljubezen kliče po večnosti. Če ne bi bilo Boga, življenje ne bi imelo smisla. Pravzaprav nas niti ne bi bilo. Bog je prisoten v vsakem trenutku našega življenja; takrat ko jemo, spimo, se veselimo, trpimo, umiramo. Četudi Cerkev Marijinih prikazovanj v Medžugorju še ni uradno potrdila, je resnično Marijino sporočilo:  “Brez Boga nimate niti prihodnosti niti večnega življenja, zato se spreobrnite in vrnite k Bogu.”

(Sporočilo po vidkinji Mariji, 6. avgusta 2021).

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: