Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Zakaj ovce poslušajo Jezusov glas?

Ker je Jezus Dobri Pastir, Lepi Pastir, ker je ovcam naklonjen. Četudi otrok še ne razume pomena besed, ve, da mu je glas matere naklonjen. Že sam glas pove veliko. Nebesedna sporočila zavzemajo pretežni delež, kot trdijo strokovnjaki, celo okoli 90 odstotkov celotnega sporočila. A ne gre le za trenuten odnos, odločajo tudi izkušnje, pretekla srečanja, spominjanje zgodovine.

Jezus samega sebe razglaša za Pastirja

Judovski verski voditelji, ki vlogo Pastirja pripisujejo Bogu, Jezusu postavljajo poniževalna vprašanja. Jezusove trditve so zanje škandalozne. Odgovor Lepega Pastirja verskim voditeljem tudi ni mil. Če povemo po domače, jim sporoča: Vi ne pripadate moji čredi! Vi ste tatovi in kriminalci! To jim sporoča, ker jim želi dobro. Le resnica nas osvobaja.

Razlika med zapeljivimi in resničnimi pastirji

Zapeljivci, prevaranti, tatovi, klavci, volkovi, demagogi… znajo lepo govoriti; sadijo rožice, hvalijo, obljubljajo zemeljske uspehe in užitke. Če ne gre zlepa, poskušajo, da si podredijo množice, zgrda: grozijo, v človeku znajo prebujati strah, kaznujejo, rušijo, zatirajo drugače misleče, ubijajo. Niso v službi ljudi in skupnosti. Zahtevajo, da ljudje delajo zanje. Pravi pastirji, voditelji, vzgojitelji in učitelji pomagajo človeku, da postane lep, rodoviten in pristen; da razvije svoje potenciale.

Kdo je moj pastir? Komu sledim?

Jezus je Lepi Pastir, ker nam zagotavlja večno življenje. Ne šele na drugem svetu.  Večnega – polnega življenja smo lahko deležni že na tem svetu.  Jezus nam že tukaj in zdaj podarja večno življenje. Kaj vse je naredil in dela za nas! Aleluja! Naš Pastir je Jezus. Nihče nas ne more iztrgati iz njegovih rok.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: