Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Postni čas in lepota

Post ni v tem, da se odtujimo svetu v katerem živimo. Nasprotno post nas spodbuja k odkrivanju lepote, najgloblje resničnosti sveta, k ozdravitvi, osvoboditvi. Kako spremeniti svoje življenje, da bo v njem več veselja in lepote?

Biti z Bogom je lepo 

Apostol Peter je hotel ostati na gori spremenjenja. “Bil sem priča njegove slave« (Prim. 2 Pt 1,16). Biti v Bogu pomeni biti srečen. Bog je lep in zanimiv. Sv. Frančišek je vzklikal: “Ti si lepota, ti si lepota!” Sv. Avguštin je zapisal: »Pozno sem te vzljubil lepota«.

Nostalgija po nebesih – predokus vstajenja

Lepoto lahko odkrivamo, če se potrudimo, v naravi;vzvezdah, gorah, morju, rastlinah, živalih … Odkrivamo jo tudi v molitvi, obredih, slikah, kipih, glasbi… Odkrivamo jo v sebi in življenjskih sopotnikih, saj smo ustvarjeni po Božji podobi. Otroci, ki doživljajo ljubezen staršev in ljubezen med staršema dobesedno pijejo lepoto.

Naše življenje je »tranzit«

Zakaj pogosto ne doživljamo lepote? Zaradi lenobe, utrujenosti, skrbi, pretiranega dela, stisk, sovraštva, raztresenosti…Starši ne morejo vedno kazati, kako se imajo radi, ker so v službi, ker pridejo domov utrujeni, ker se morajo posvetiti raznim opravkom. A to še ne pomeni, da se nimajo radi. Še posebej, ko smo v stiski in trpimo je pomembno, da smo zaljubljeni v Lepoto, da molimo in se zavedamo končnega cilja našega potovanja.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: