Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Papeževe spodbude v pripravi na božič

Delamo veliko napako, če pustimo, da nas prevzame na tisoče opravkov in ob tem spregledamo Boga, ali kot je dejal sv. Avguštin: »Bojim se, da bo Jezus šel mimo mene neopažen.«
Biti čuječi pomeni živeti v upanju. Toda če se ne trudimo ljubiti Boga vsak dan, postanemo plehki, mlačni in posvetni. To postopoma okrni našo vero, ki mora ostati živa, goreča. Molitev nas dviguje iz mlačnosti in nas uglasi z gospodom.
Adventni čas kot pripravlja za sprejem Gospoda na božični praznik vabi na pot vere. Pot vere je pot spreobrnjenja. Spreobrnjenje ne pomeni spremeniti način mišljenja, ampak da se obrnemo od zla k dobremu, od greha k Božji ljubezni.
Vendar to še ni dovolj. Spreobrnjenje vsebuje tudi obžalovanje storjenih grehov in odločitev, da jih za vedno izključimo iz življenja. Zavrniti je treba vse stvari, ki so povezane z grehom: posvetno miselnost, pretirano iskanje udobja, užitkov, blagostanja in bogastva, je še poudaril papež Frančišek.
Ko človek naredi ta korak, se mu pokaže kaj mora narediti za drugi korak. Zato opravimo sveto spoved.


Leto svetega Jožefa

8.12.2020 – 8.12.2021

Ob 150. letnici razglasitve sv. Jožefa za zavetnika vesoljne Cerkve, je papež Frančišek napovedal posebno »Leto svetega Jožefa«.
Sv. Jožef je konkretno izrazil svoje očetovstvo, ko je iz svojega življenja naredil darovanje samega sebe v služenje Mesiju. Tako sodeluje pri veliki skrivnosti odrešenja in je v resnici služabnik zveličanja.
Sv. Jožef je pogumen in ustvarjalen oče, zgled ljubezni do Cerkve in do ubogih.
Spoprijema se s konkretnimi problemi svoje družine, tako kakor vse druge družine na svetu. Zato je velik zavetnik družinam v stiskah.
Sv. Jožef kot oče nas uči vrednosti, dostojanstva in veselja do dela. Kot pošten tesar, ki je delal, da je zagotovil vzdrževanje svoje družine, nas uči tudi vrednosti, dostojanstva in veselja, ko jemo kruh, sad svojega dela.
Vsak dan se v molitvi priporočimo sv. Jožefu za naše očete, za naše družine in Cerkev. Naj nam pomaga v gmotnih in duhovnih stiskah.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: