Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Bog vabi na gostijo in uči ljubezni (Prim. Mt 22, 1-14). Mi pa? Vzgajamo za sovraštvo? Hočemo vojno? Financiramo teroristične organizacije?

Na Bližnjem Vzhodu, v »Sveti Deželi«, je katastrofa – pekel! V dobro načrtovani in učinkoviti ofenzivi »Nevihta-Al Aksa«, ki se je začela v soboto 7. oktobra 2023, ki je  za Izraelce »Gospodov dan«, je Hamas proti Izraelu iz Gaze izstrelili več tisoč raket. V enem dnevu je bilo ubitih nad 1200 Izraelcev, okoli sto je zajetih talcev… Ubijali so žene, otroke, starčke in dojenčke. S tem groze ni konec. Najhujše šele pride! Po okrutnih napadih Hamasa sledi operacija “Železni meči”- maščevanje Izraela nad 2,3 milijona Palestincev v Gazi, ki so odrezani od sveta; odvzet jim je dotok elektrike in vode iz Izraela… Veliko je mrtvih zaradi bombardiranja, več tisoč ranjenih, bolnice so prenatrpane… Umirajo civilisti, tudi na stotine otrok.

Izraelsko maščevanje za grozodejstva Hamasa bo sprožilo spiralo sovraštva in  maščevanja podpornikov Hamasa. Svet je razdeljen; vrstijo se praznovanja zaradi uspeha Hamasove ofenzive, širi se antisemitizem in sovraštvo do Amerike… Sledila bo dolgotrajna vojna, ki lahko zlahka postane totalna, svetovna. Se še spominjamo ploskanja ob vzklikih: »Nikoli več vojne!«? Kljub našim grozodejstvom nas Gospod vabi na bratsko gostijo. Pripravljen je narediti čudež. To sploh želimo? Se sv. Peter te dni, v njegovi 2000 letni karieri nebeškega ključarja, pripravlja na 3. svetovno vojno in največji prihod množic pred nebeška vrata?                                                                                      Bogdan Vidmar

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: