Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

MARIJA SPOROČA NAJVEČJO NOVICO

Marija – skrinja Nove zaveze

Lesena in pozlačena starozavezna skrinja zveze je prinesla blagoslov v hišo Obéd Edóma (Prim. 2 Sam 6, 10-11), kjer je ostala tri mesece. Marija je ostala tri mesece pri teti Elizabeti. Koliko večji blagoslov je prinesla,  ne le Elizabeti temveč vsemu človeštvu, nova »Skrinja Zaveze«, saj v njej ni bilo kamnitih tabel z desetimi Božjimi zapovedmi, temveč Bog sam!

Zakaj se je Marija podala na nevarno pot?


Marija, ki je bila takrat mlado dekle, se je iz Nazareta v Galileji podala na jug Jude, po okoli 150 km dolgi, nevarni poti. Je šla na obisk le zato, da bi pomagala sorodnici ali predvsem zato, da preveri, če drži, kar ji je povedal nadangel Gabrijel – da je Elizabeta noseča že šest mesecev? Vsekakor je s sorodnico Elizabeto delila veselo novico, novico novic, največjo novico v zgodovini človeštva. Katere novice so na prvih straneh medijev danes?

Poskakujemo in vriskamo zaradi Božje prisotnosti?

Še nerojeni Janez Krstnik je od veselja poskočil v Elizabetinem telesu. Zakaj? Zaradi prisotnosti Jezusa. Zakaj smo pogosto mrki, žalostni, naveličani, brezbrižni in obupani? Bog je postal Emanuel – Bog z nami; eden izmed nas. Beseda je »meso« postala. Pri evharistiji prejemamo njegovo telo in smo »Božja hiša«. Koliko bolj kot Janez Krstnik bi morali poskakovati mi!

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: