Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Ob 30-letnici slovenske demokracije in ob 29. rojstnem dnevu naše države tudi letos, že desetič po vrsti, člani Pobude Molitev in post za domovino vabijo, da se pod geslom Skupaj za skupno dobroS teboj bomo zmogli,  pred dnevom državnosti molitveno povežemo v devetdnevnici za domovino, ki bo  bo od 16. do 24. junija 2020.

Več na: https://nasadomovina.si/

https://katoliska-cerkev.si/molitev-za-slovenijo-2020

Vabljeni k pripravi tudi na osebni ravni: maša za domovino je načrtovana za dan državnosti 25.6.  tudi na Sabotinu pri cerkvi sv. Valentina, takoj po slovesnosti in dvigu zastave – (običajno) ob 8.00.

MOLITEV:    Jezus Kristus, ti si gospodar zgodovine, potrebujemo te. Ranjeni smo in v stiski. Prosimo te olajšaj nam bremena bolečin in nas krepčaj v boju. Poveži naše družine in skupnosti, naj bomo odgovorni za skupno dobro in naj širimo resnico o življenju. Daj nam pogum, da bomo ljubili vse -brez izjeme, zlasti pa uboge in bolne, ki so tvoji posebni prijatelji. Daj nam, da bomo odpuščali tistim, ki nas žalijo, in zavračali vsako zlo ter delali za mir in spravo. Prosimo te, podeli nam svojega Duha in njegove darove, da bomo uresničili voljo usmiljenega Očeta in postali ljudstvo veselega upanja. Jezus Kristus, gospodar zgodovine, blagoslavljaj našo  domovino, bodi z nami zdaj in v prihodnjem času. Amen

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: