Open/Close Menu Župnija svetega Štefana v Solkanu

Župnija Solkan - zavetnik sveti Štefan

Mt 25, 1–13

BODITE PRIPRAVLJENI

Biti nepripravljen lahko vodi v nepotrebne težave in celo katastrofo! Čemu služi rešilni jopič, ki je ostal na obali, medtem ko ladja tone?
Jezus nas opozarja, kakšne so posledice nepripravljenosti. Obstajajo določene stvari, ki se jih ne da dobiti v zadnjem trenutku. Študenti npr. se ne morejo pripraviti na izpit na dan samega izpita. Človek ne more dobiti prave sposobnosti, moči in znanja, potrebnega za določeno poslanstvo, v zadnjem trenutku.
Ko Gospod Jezus pride, da nas vodi na svojo nebeško gostijo, bodimo pripravljeni, da bomo lahko slišali njegov glas in mu sledili.
Na srečanje z Gospodom, iz oči v oči, ko nas bo poklical na dan sodbe, bomo pripravljeni, če ga bomo že danes poslušali in izpolnjevali njegovo voljo. Če bomo vsak dan z njim, potem nas ni potrebno biti strah, da ne bomo pripravljeni. Še posebej ne, če bomo vedno znova prosili Svetega Duha, da nas spominja nanj in nas uči, kako ga lahko poslušamo in slišimo, smo lahko z njim in živimo njegovo besedo.

ZAHVALNA NEDELJA

Praznik zahvale so poznala že starodavna ljudstva, ki so v znamenje zahvale in prošnje za blagoslov darovala ječmenove snope, poljedelska ljudstva pa so darovala enoletno jagnje.
Z izhodom judovskega ljudstva iz egiptovske sužnosti je zahvala dobila bogoslužni in odrešenjski pomen. Judje se tega dogodka spominjajo ob šotorskem prazniku (prim. 5 Mz 16,13–15).

Praznik zahvale je dan hvaležnosti in zahvaljevanja, vendar ne le za letino in pridelke, ampak tudi za druge darove, npr. za spoznanje, svobodo, dobroto, dom, čas, vero. Zahvala zajema vse naše življenje – vse, kar smo in kar imamo.
Najvišja oblika zahvale za kristjane je daritev maše.
Zahvalimo se Bogu in drug drugemu za vse prejeto v minulem letu. Zahvala pomeni utrjevanje dobrih vezi in graditev občestva.

© 2020 Župnija Solkan izdelano z VamTam predlogo

Sledite nam: